Tartan

Jag har under en tid arbetat med ett skotskrutigt tyg (tartan) i entrådig ull, som så småningom ska bli en kavaj. Jag hoppas kunna få klart den i tid till Sy- och Hantverksfestivalen i Stockholm i februari (2019). Jag kommer att ta beställningar på sånt här tyg i metervara, i olika utföranden, maila mig för mer info.

Tyget är vävt i en liksidig kypert och jag har gjort en ganska enkel design bestående av tre olika nyanser av grått. Garnet kommer från Kampes Spinneriprodukter AB i Ullervad utanför Mariestad.


Plädar


Jag har tre plädar vävda i damast till salu. Plädarna mäter ca. 130 x 190 cm och är vävda i garn spunnet i Sverige av ull från både Sverige och Nya Zeeland. Tekniken är damast och bindningen är en sexskaftad satin. Mönstren är mina egna och plädarna finns bara i ett exemplar var. 
Kontakta mig för prisinformation vid intresse!
/ Stefan

Handvävda plagg

Jag har påbörjat ett samarbete med min vän Erika von Knorring, där vi producerar plagg i handvävda tyger. Först ut är en dräkt i tweedtyg, men fler projekt finns planerade och kommer dyka upp framöver. 

Att sy plagg i handvävda tyger är en speciell känsla, dels förekommer  en viss stress när man ska klippa sönder det där tyget som man lagt så många timmar på att sätta upp i vävstolen och väva klart, men det är också en fantastisk möjlighet i och med att man har möjlighet att påverka plaggets hela tillverkningsprocess. Man har möjlighet att bestämma allt från vad tyget ska ha för färg, struktur, eventuellt mönster till hur plagget är skuret och formgivet. Det är en väldigt kreativ process med mängder av möjligheter!

 


Den stickade babypläden "Kypert" säljs som materialsats hos Gudruns Ullbod.
Materialsatsen ger en 75 x 94 cm  pläd, innehåller mönster och garn.
För info eller beställning, kontakta Suzanne Mellgren.