Kurser


Kurser våren 2018

Den 10-11 februari finns jag hos Henriettas Spinn & Garn i Karlskrona där jag kommer hålla spinnkurs i Slöjd i Blekinges regi.För anmälan och info, kontakta Henriettas Spinn & Garn  eller Carina Karlsson, verksamhetsutvecklare Slöjd och Konsthantverk på Slöjd i Blekinge.

Den 16-18 februari håller jag en av våra populära spinnkurser hos Gudruns Ullbod i Enköping. Kursen lämpar sig för både nybörjan och den mer avancerade spinnaren och innehåller allt från ullsortering och -tvätt till kardning och kamning samt olika spinntekniker. Vi färgar också ull under kursen och arbetar med olika tekniker för att uppnå effekter. För anmälan och mer info, kontakta Suzanne Mellgren.

Den 24-25 februari håller jag kurs i att spinna för vävning hos Hemslöjdkonsulenterna på Upplandsmuseet i Uppsala. Under kursen arbetar vi med vad som krävs av ett garn för att det ska fungera optimalt i vävstolen och hur olika spinntekniker påverkar den färdiga produkten. För anmälan och info, kontakta Annkristin Hult, Hemslöjdkonsulent, textil på Upplandsmuseet.

Den 2-4 mars finns jag på Fårfesten i Kil tillsammans med Limmo Design, där jag kommer prata spånad och hålla demonstrationer av spinnrockar från Schacht Spindle Co.

Den 10-11 mars håller jag spinnkurs hos Charlottendals Gård i Hökerum. För mer info, kontakta Marja Van Halteren.

Den 14-15 mars håller jag vävkurs hos Gudruns Ullbod i Enköping. Kursen vänder sig främst till nybörjare, men även mer erfarna vävare som är intresserade av grindvävstolar och som är nyfikna på att prova på vävning i det lilla formatet. Inga förkunskaper krävs! För anmälan och mer info, kontakta Suzanne Mellgren.

Den 17-18 mars håller jag vävkurs hos Gudruns Ullbod i Enköping. För mer info, se ovan.

Den 14-15 april håller jag kurs i att spinna för stickning hos Hemslöjdkonsulenterna på Upplandsmuseet i Uppsala. Kursen behandlar vad som krävs i form av ullsortering och spinnteknik för att uppnå olika effekter i stickade strukturer samt vad som krävs av ett garn för att stickningen ska fungera så bra som möjligt. För anmälan och mer info, kontakta Annkristin Hult, Hemslöjdkonsulent, textil på Upplandsmuseet.

Den 20-22 april håller jag en av våra populära spinnkurser hos Gudruns Ullbod i Enköping. Kursen lämpar sig för både nybörjan och den mer avancerade spinnaren och innehåller allt från ullsortering och -tvätt till kardning och kamning samt olika spinntekniker. Vi färgar också ull under kursen och arbetar med olika tekniker för att uppnå effekter. För anmälan och mer info, kontakta Suzanne Mellgren.

Den 25-26 april håller jag vävkurs hos Gudruns Ullbod i Enköping. Kursen vänder sig främst till nybörjare, men även mer erfarna vävare som är intresserade av grindvävstolar och som är nyfikna på att prova på vävning i det lilla formatet. Inga förkunskaper krävs! För anmälan och mer info, kontakta Suzanne Mellgren.

Den 5-6 maj håller jag spinnkurs hos Kultur och utveckling hemslöjd i Jönköping. För anmälan och mer info, kontakta Kerstin Ydreborg.

Den 16-17 maj håller jag vävkurs hos Gudruns Ullbod i Enköping. Kursen vänder sig främst till nybörjare, men även mer erfarna vävare som är intresserade av grindvävstolar och som är nyfikna på att prova på vävning i det lilla formatet. Inga förkunskaper krävs! För anmälan och mer info, kontakta Suzanne Mellgren.

Den 19-20 maj håller jag vävkurs hos Charlottendals gård i Hökerum. Under kursen arbetar vi med grindvävstolar och vävning i det lilla formatet och kursen lämpar sig för såväl nybörjaren som den mer erfarna vävaren. För anmälan och info, kontakta Marja Van Halteren.Kurser hösten 2017

Den 26 augusti 2017 finns jag på marknad hos Båvens Spinnhus tillsammans med Gudruns Ullbod.

FULLBOKAT! Helgen 2-3 september 2017 håller jag spinnkurs på Charlottendags gård i Hökerum. För mer info, kontakta Marja Van Halteren.

Helgen 16-17 september 2017 finns jag på ullhelg på Hallagården  i Lekhyttan där jag kommer hålla kurs båda dagarna. Lördag 16/9 håller jag kurs i att spinna för stickning och söndag 17/9 håller jag kurs i kabelgarn, bouclé och crêpe. Kontakta Hallagården för mer info!

Den 21-23 september 2017 finns jag på VÄV2017 i Växjö, där jag kommer finnas i Gudruns Ullbods monter. Läs mer på Svenska Vävrådets hemsida.

Helgen 30 september-1 oktober 2017 är det dags för Ull-SM hos Wålstedts Textilverkstad i Dala-Floda.  Mer info kommer!

4-5 oktober 2017 håller jag vävkurs hos Gudruns Ullbod i Enköping. Kursen vänder sig främst till nybörjare som vill prova på vävning i det lilla formatet. Inga förkunskaper krävs! För mer info och anmälan, kontakta Suzanne Mellgren.

Helgen 13-15 oktober 2017 håller jag spinnkurs hos Gudruns Ullbod i Enköping. Kursen vänder sig till både nybörjare såväl som avancerade spinnare och vi anpassar kursupplägget efter deltagarnas önskemål. För mer info, kontakta Suzanne Mellgren

18-19 oktober 2017 håller jag vävkurs hos Gudruns Ullbod i Enköping. Kursen vänder sig främst till nybörjare som vill prova på vävning i det lilla formatet. Inga förkunskaper krävs! För mer info och anmälan, kontakta Suzanne Mellgren.

27-29 oktober 2017 är det dags för Sy- & Hantverksfestivalen i Stockholm! Jag kommer finnas på plats tillsammans med Gudruns Ullbod och jag kommer hålla kurs under mässan. Mer info kommer!

Helgen 10-12 november 2017 håller jag spinnkurs hos Gurduns Ullbod i Enköping. För mer info, se inlägget om helgen 13-15 oktober.

6-7 december 2017 håller jag vävkurs hos Gudruns Ullbod i Enköping. Kursen vänder sig främst till nybörjare som vill prova på vävning i det lilla formatet. Inga förkunskaper krävs! För mer info och anmälan, kontakta Suzanne Mellgren.