Kurser/Föreläsningar


Kurser våren 2019

Torsdag 7 februari kl. 18 kommer jag att hålla en föreläsning om japansk färgning och vävning på Gotlands konstmuseum, S:t Hansgatan 21 i Visby.

Söndag 10 februari håller jag en workshop i medeltida spinning för vävning för föreningen Gotlands vävare.

Den 15-17 februari finns jag på Sy- och Hantverksfestivalen, i Gudruns ullbods monter. Kom gärna och prova spinnrockar och diskutera textil! 

Den 1-3 mars håller jag kurser på Fårfesten i Kil! Fredag 1 mars så håller jag kurs i återbruk vid spinnrocken, kl. 14-17.Lördag 2 mars håller jag kurs i att spinna för vävning, kl. 10.30-17.

Den 9-10 mars håller jag spinnkurs hos Kultur och utveckling hemslöjd i Jönköping. För anmälan och mer info, kontakta Kerstin Ydreborg.

Den 16-17 mars håller jag spinnkurs på Charlottendals gård utanför Borås. Mer info kommer, men är du intresserad redan nu så kontakta Marja van Halteren.

Den 23-24 mars håller jag en av våra mycket populära kurshelger hos Gudruns Ullbod i Enköping. Kursen riktar sig både till spinnare och vävare och lämpar sig såväl till nybörjare som till mer avancerade. För spinnare ingår moment som ullsortering, -tvätt, kardning och kamning samt en rad olika spinntekniker. För vävare ingår enklare bindningslära, garnberäkning, uppsättning av väv i grindvävstol och olika tekniker för vävning och efterbehandling. Här finns också möjlighet att arbeta med japansk "kasuri", det som vi i Sverige ofta kallar ikat. För mer info och anmälan, kontakta Suzanne Mellgren.

Den 6-7 april håller jag en av våra mycket populära kurshelger hos Gudruns Ullbod i Enköping. Kursen riktar sig både till spinnare och vävare och lämpar sig såväl till nybörjare som till mer avancerade. För spinnare ingår moment som ullsortering, -tvätt, kardning och kamning samt en rad olika spinntekniker. För vävare ingår enklare bindningslära, garnberäkning, uppsättning av väv i grindvävstol och olika tekniker för vävning och efterbehandling. Här finns också möjlighet att arbeta med japansk "kasuri", det som vi i Sverige ofta kallar ikat. För mer info och anmälan, kontakta Suzanne Mellgren.

Den 27-28 april håller jag en av våra mycket populära kurshelger hos Gudruns Ullbod i Enköping. Kursen riktar sig både till spinnare och vävare och lämpar sig såväl till nybörjare som till mer avancerade. För spinnare ingår moment som ullsortering, -tvätt, kardning och kamning samt en rad olika spinntekniker. För vävare ingår enklare bindningslära, garnberäkning, uppsättning av väv i grindvävstol och olika tekniker för vävning och efterbehandling. Här finns också möjlighet att arbeta med japansk "kasuri", det som vi i Sverige ofta kallar ikat. För mer info och anmälan, kontakta Suzanne Mellgren.

Den 4-5 maj håller jag en av våra populära kurshelger hos Gudruns Ullbod i Enköping. Kursen riktar sig både till spinnare och vävare och lämpar sig såväl till nybörjare som till mer avancerade. För spinnare ingår moment som ullsortering, -tvätt, kardning och kamning samt en rad olika spinntekniker. För vävare ingår enklare bindningslära, garnberäkning, uppsättning av väv i grindvävstol och olika tekniker för vävning och efterbehandling. Här finns också möjlighet att arbeta med japansk "kasuri", det som vi i Sverige ofta kallar ikat. För mer info och anmälan, kontakta Suzanne Mellgren.

Den 11-12 maj håller jag vävkurs på Charlottendals gård utanför Borås. Mer info kommer, men är du intresserad redan nu så kontakta Marja van Halteren.