Kurser


Kurser våren 2018

Den 10-11 februari finns jag hos Henriettas Spinn & Garn i Karlskrona där jag kommer hålla spinnkurs i Slöjd i Blekinges regi.För anmälan och info, kontakta Henriettas Spinn & Garn  eller Carina Karlsson, verksamhetsutvecklare Slöjd och Konsthantverk på Slöjd i Blekinge.

Den 16-18 februari håller jag en av våra populära spinnkurser hos Gudruns Ullbod i Enköping. Kursen lämpar sig för både nybörjan och den mer avancerade spinnaren och innehåller allt från ullsortering och -tvätt till kardning och kamning samt olika spinntekniker. Vi färgar också ull under kursen och arbetar med olika tekniker för att uppnå effekter. För anmälan och mer info, kontakta Suzanne Mellgren.

Den 24-25 februari håller jag kurs i att spinna för vävning hos Hemslöjdkonsulenterna på Upplandsmuseet i Uppsala. Under kursen arbetar vi med vad som krävs av ett garn för att det ska fungera optimalt i vävstolen och hur olika spinntekniker påverkar den färdiga produkten. För anmälan och info, kontakta Annkristin Hult, Hemslöjdkonsulent, textil på Upplandsmuseet.

Den 2-4 mars finns jag på Fårfesten i Kil tillsammans med Limmo Design, där jag kommer prata spånad och hålla demonstrationer av spinnrockar från Schacht Spindle Co.

Den 10-11 mars håller jag spinnkurs hos Charlottendals Gård i Hökerum. För mer info, kontakta Marja Van Halteren.
OBS! Kursen flyttad till helgen 2-3 juni på grund av sjukdom.

Den 14-15 mars håller jag vävkurs hos Gudruns Ullbod i Enköping. Kursen vänder sig främst till nybörjare, men även mer erfarna vävare som är intresserade av grindvävstolar och som är nyfikna på att prova på vävning i det lilla formatet. Inga förkunskaper krävs! För anmälan och mer info, kontakta Suzanne Mellgren.

Den 17-18 mars håller jag vävkurs hos Gudruns Ullbod i Enköping. För mer info, se ovan.

Den 14-15 april håller jag kurs i att spinna för stickning hos Hemslöjdkonsulenterna på Upplandsmuseet i Uppsala. Kursen behandlar vad som krävs i form av ullsortering och spinnteknik för att uppnå olika effekter i stickade strukturer samt vad som krävs av ett garn för att stickningen ska fungera så bra som möjligt. För anmälan och mer info, kontakta Annkristin Hult, Hemslöjdkonsulent, textil på Upplandsmuseet.

Den 20-22 april håller jag en av våra populära spinnkurser hos Gudruns Ullbod i Enköping. Kursen lämpar sig för både nybörjan och den mer avancerade spinnaren och innehåller allt från ullsortering och -tvätt till kardning och kamning samt olika spinntekniker. Vi färgar också ull under kursen och arbetar med olika tekniker för att uppnå effekter. För anmälan och mer info, kontakta Suzanne Mellgren.

Den 25-26 april håller jag vävkurs hos Gudruns Ullbod i Enköping. Kursen vänder sig främst till nybörjare, men även mer erfarna vävare som är intresserade av grindvävstolar och som är nyfikna på att prova på vävning i det lilla formatet. Inga förkunskaper krävs! För anmälan och mer info, kontakta Suzanne Mellgren.

Den 5-6 maj håller jag spinnkurs hos Kultur och utveckling hemslöjd i Jönköping. För anmälan och mer info, kontakta Kerstin Ydreborg.

Den 16-17 maj håller jag vävkurs hos Gudruns Ullbod i Enköping. Kursen vänder sig främst till nybörjare, men även mer erfarna vävare som är intresserade av grindvävstolar och som är nyfikna på att prova på vävning i det lilla formatet. Inga förkunskaper krävs! För anmälan och mer info, kontakta Suzanne Mellgren.

Den 19-20 maj håller jag vävkurs hos Charlottendals gård i Hökerum. Under kursen arbetar vi med grindvävstolar och vävning i det lilla formatet och kursen lämpar sig för såväl nybörjaren som den mer erfarna vävaren. För anmälan och info, kontakta Marja Van Halteren.

Den 2-3 juni håller jag spinnkurs hos Charlottendals Gård i Hökerum. För mer info, kontakta Marja Van Halteren.


Kurser sommaren 2018

Den 16-19 juli håller jag kursen "Från fiber till textil" hos Hemslöjden i  Skåne. Den här kursen vänder sig till dig som vill spinna för ett lite större projekt, eller helt enkelt få mer kurstid till fördjupning. Vi inleder kursen med en djupdykning i garnstrukturer och olika trådars uppbyggnad, vad skillnaden egentligen är mellan ett kamgarn och ett kardgarn och hur de beter sig olika. Vi pratar också om tekniker för att som spinnare arbeta med färg och hur man kan resonera kring färglära när det gäller lite större projekt.
Arbetet under de första dagarna ligger sen till grund för kursens andra del - att spinna för ett större projekt. Baserat på det vi arbetat med de första dagarna planerar vi och spinner sen garn till ett projekt som omfattar omkring 300 g garn. Möjlighet att spinna för större projekt finns också, men då behöver man kanske vara beredd på att få färdigställa spinnandet hemma efter kursens slut.
För mer info och anmälan, se Hemslöjden i Skåne

Den 11-12 augusti finns jag på Ullmarknaden i Österbybruk, där jag bland annat kommer föreläsa om spinnande barn i Stockholm på 1700-talet, men också hålla en kurs i att spinna på slända. Mer info kommer!


Kurser hösten 2018

Den 8-9 september håller jag en av våra populära spinnkurser hos Gudruns Ullbod i Enköping. Kursen lämpar sig för både nybörjan och den mer avancerade spinnaren och innehåller allt från ullsortering och -tvätt till kardning och kamning samt olika spinntekniker. Vi färgar också ull under kursen och arbetar med olika tekniker för att uppnå effekter. För anmälan och mer info, kontakta Suzanne Mellgren.

Den 22-23 september håller jag en av våra populära spinnkurser hos Gudruns Ullbod i Enköping. Kursen lämpar sig för både nybörjan och den mer avancerade spinnaren och innehåller allt från ullsortering och -tvätt till kardning och kamning samt olika spinntekniker. Vi färgar också ull under kursen och arbetar med olika tekniker för att uppnå effekter. För anmälan och mer info, kontakta Suzanne Mellgren.

Den 6-7 oktober håller jag en av våra populära spinnkurser hos Gudruns Ullbod i Enköping. Kursen lämpar sig för både nybörjan och den mer avancerade spinnaren och innehåller allt från ullsortering och -tvätt till kardning och kamning samt olika spinntekniker. Vi färgar också ull under kursen och arbetar med olika tekniker för att uppnå effekter. För anmälan och mer info, kontakta Suzanne Mellgren.

Den 10-11 november håller jag en av våra populära spinnkurser hos Gudruns Ullbod i Enköping. Kursen lämpar sig för både nybörjan och den mer avancerade spinnaren och innehåller allt från ullsortering och -tvätt till kardning och kamning samt olika spinntekniker. Vi färgar också ull under kursen och arbetar med olika tekniker för att uppnå effekter. För anmälan och mer info, kontakta Suzanne Mellgren.